Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp

Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp | Aprilia telah melihat BMW HP4, Yamaha R1M dan Kawasaki H2 dan lain-lain, seolah-olah tidak bersedia untuk menjadi no2 di antara satu sama lain. Jelas sekali, kuasa 200bhp pada Aprilia RSV4 RF terlalu lemah untuk penunggang tertentu, jadi Aprilia kini bersedia dengan model perlumbaan untuk jalanan biasa, RSV4 R-FW pada dasarnya merupakan mesin untuk perlumbaan FIM Superstock 1000 dengan lampu depan.

Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp

"Versi perlumbaan RSV4 telah di persembahan di EICMA, ini adalah peluang unik dari Aprilia Racing untuk mereka yang ingin memiliki motorsikal perlumbaan sebenar," kata Romano Albesiano, Pengarah Racing Aprilia.Di bawah inisiatif baru ini, Aprilia akan mewujudkan 'Factory Works' (FW) motorsikal yang mematuhi peraturan Superstock dan World Superbike Championship, dengan kuasa maksimum melampaui 230bhp. Variasi ini termasuk untuk model RSV4 R-FW Stock1 MM Race, RSV4 R-FW Stock2 APX Race, RSV4 R-FW SBK, RSV4 R-FW W-SBK dan RSV4 R-FW Misano. 
Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp

Bergantung kepada versi, model ini akan di lengkapi peralatan perlumbaan seperti suspensi Öhlins dan rim aloi serta bateri litium yang lebih ringan, ECU di programkan dengan peta perlumbaan untuk enjin dan pengurusan motorsikal, sistem ekzos dari jenis Akrapovic, sistem perolehan data perlumbaan berspesifikasi perlumbaan dan kotak gear elektronik dengan di bantu quick shiftter. Menurut Aprilia, model RSV4 R-FW mampu melakukan dengan baik di mana-mana tahap yang kompetitif.

Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp

Mengenai model RSV4 RR dan RF, model ini masih lagi wujud untuk 2016. RSV4 RF baru mendapat suspensi belakang jenis Öhlins baru dan platform multimedia V4-MP untuk 2016, dan kedua-dua model mendapatkan grafik baru yang di reka semula. Lampu depan triple telah di susun semula dan kini dengan lampu LED. Enjin juga mendapat kuasa tambahan 16bhp rangsangan, dan berat di kurangkan sebanyak 2.5 kg. Sistem pelinciran juga telah di reka semula dan di optimumkan - sistem pelinciran baru untuk memastikan draf meningkat walaupun pada lean angles yang melampau dan di bawah pecutan maksimum / penurunan, manakala nisbah gear telah di semak semula untuk di sesuaikan dengan enjin lebih berkuasa yang telah di kemaskini.

Aprilia RSV4 R-FW 2016 Di Lancarkan Dengan Kekuatan 230bhp

Sistem ABS perlumbaan dan generasi ke-2 APRC adalah standard untuk model ini. Aksesori dari Akrapovic dan Öhlins tersedia untuk Aprilia RSV4 RR dan edisi terhad RF, bersama-sama dengan pelbagai bahagian carbonfibre. Dengan berat kering 180kg dan kuasa 200bhp!!! Adakah benar-benar menjadi igauan untuk pelumba di jalanan luar sana? Harga untuk Aprilia RSV4 R-FW 2016 masih lagi TBA.

Related Posts

Load comments

Comments