Sah! Yamaha Jepun Akan Mengeluarkan Yamaha MT-03


Sah! Yamaha Jepun akan mengeluarkan Yamaha MT-03 setelah melancarkan MT-25 pada Jun 2015 lalu. Walaupun MT-03 adalah untuk pasaran luar negara, dan spekulasi yang kuat menyatakan Yamaha akan menghasilkan MT-03 bagi negara-negara maju.


Hari ini kita mempunyai jawapan itu, Yamaha Jepun menyenaraikan MT-03, dengan gambar, di laman webnya. Kira-kira 9lbs ringan daripada Yamaha YZF-R3, dan lebih 41hp, tidak terlalu banyak kejutan dengan model baru, walaupun peminat nakedbike akan bergembira dengan spesifikasi ini.


Mungkin berita terbesar datang dengan Yamaha MT-03 adalah spekulasi sama ada Yamaha Amerika atau negara lain akan memasang atau mengimport mesin ini, dengan nama FZ-03 di sesetengah negara seperti Amerika.


Ia seolah-olah seperti hampir pasti bahawa Yamaha MT-03 / FZ-03 akan datang ke Amerika Syarikat dan negara lain, mungkin Malaysia? itu pun jika Yamaha Malaysia mengeluarkan YZF-R3. Lebih ramai netizen yang sukakan Yamaha YZF-R3 apabila di tunggang, jadi jangkaan Yamaha MT-03 adalah pakej yang lebih menarik.

Related Posts

Load comments

2 Comments