Yamaha XSR700 2016 Di Lancarkan


Yamaha telah melancarkan model baru 2016 iaitu Yamaha XSR700 yang mengambil falsafah "sports heritage" dalam membina motorsikal mereka. Menurut Yamaha, ini adalah tentang "menghormati gaya ikonik dan reka bentuk motosikal Yamaha yang lalu, manakala yang menolak sempadan teknologi motosikal untuk mencipta motorsikal yang luar biasa dengan watak sebenar yang tidak pernah berkompromi dengan kemampuan penunggang" Selaras dengan falsafah ini.
 

Untuk Yamaha XSR700 baru, Yamaha bekerjasama dengan pembina motorsikal yang berpusat di Los Angeles iaitu Shinya Kimura. Ringkas ini adalah untuk membina kasual, gaya retro streetbike yang memberi penghormatan kepada model ikon Yamaha XS650 tahun 1970/1980, dengan enjin moden, suspensi dan brek dan komponen lain-lain XSR700 yang mendapat kuasa dari enjin berkembar selari 700cc, Menurut Yamaha, "bermula daripada linear, kuasa tork dalam pecutan bukan hanya cemerlang, tetapi tersedia dalam setiap gear. Selang tembakan kuasa tidak sekata pada enhkol yang berputar pada 270 darjah memastikan kuat pecutan sensasi dan daya tarikan yang luar biasa, di samping mengekalkan penghantaran kuasa yang lancar dan menarik berterusan hingga rpm tinggi. " Walau bagaimanapun, tidak ada kuasa atau tork angka sebenar di sebut.


Casis adalah dari jenis tiub keluli, monoshock belakang di pasang melintang, roda aluminium 10-spoke, sistem cakera brek berkembar 28mm dengan angkup 4-pot di bahagian hadapan, ABS standard, seat berkembar tekstur kulit, bolt di sesuaikan di belakang sub-frame, lampu gaya retro, tangki bahan api aluminium, hendal lebar dan tirus dan berat basah keseluruhan hanya 186kg. Yamaha XSR700 di pasang tayar Pirelli Phantom yang pasti memberikan cengkaman yang mencukupi. Bagi mereka yang suka untuk menyesuaikan gaya tunggangan mereka, Yamaha akan menawarkan pelbagai aksesori tambahan.


Yamaha XSR700 2016 boleh di dapati dalam dua warna - Forest Green dan Garage Metal. Model ini yang akan berada di bilik pameran pada bulan November tahun ini.

Related Posts

Load comments

2 Comments