Yamaha MT-25 Bakal Di Lancarkan Di Indonesia

Yamaha MT-25 Bakal Di Lancarkan Di Indonesia

Laporan dari BikeAdvice.in Indonesia menyatakan bahawa Yamaha MT-25 iaitu Yamaha YZF-R25 versi tanpa fairing dan naked bakal di lancarkan pada tahun ini. Berdasarkan seperti yang di lihat pada model MT-07 dan MT-09, MT-25 di jangka kelihatan seperti gambaran di atas.

Di kuasakan enjin 2 silinder selari 249cc DOHC sejukan cecair dan suntikan bahan api, menghasilkan kuasa sekitar 35hp dan 16 lbs•ft kuasa tork, kuasa dan enjin yang sama seperti pada YZF-R25. Yamaha MT-25 di jangka akan menjadi lebih ringan daripada R25, dengan berat kering hanya 160kg setelah beberapa aksesori utama tiada ada versi naked ini.

Di jangka akan di bina kali pertama di Indonesia, Yamaha MT-25 adalah model Yamaha yang di bina khusus untuk pasaran ASEAN. Walaupun ia di jangka menjadi model untuk pasaran seluruh dunia, sudah pasti nama FZ akan berada di pasaran Amerika tidak lama lagi.

Jika Yamaha Amerika Syarikat tidak membawa masuk model MT-25 ini, adakah akan ada model bernama FZ-03 dengan kapasiti enjin 321cc seperti YZF-R3? apa pun kita tunggu dan lihat adakah model terbaru yamaha 2015 ini akan benar di realisasikan sedikit masa lagi....

Related Posts

Load comments

2 Comments