Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di Malaysia

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di Malaysia seperti yang di laporkan media Sinar Turbo, Suzuki Assemblers Malaysia Sdn Bhd telah melancarkan 3 model terbaru Suzuki 2015 untuk pasaran Suzuki di Malaysia tahun ini, iaitu Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS dan V-Strom ABS 2015.

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di Malaysia

Ketiga-tiga model yang berkongsi konfigurasi enjin yang sama ini merupakan model yang di import sepenuhnya dari Jepun.

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di MalaysiaDi kuasakan enjin 4 lejang, DOHC V-Twin 2 silinder 90 darjah, sejukan cecair, enam gear kelajuan, ketiga tiga model ini merupakan antara berkuasa dalam kelasnya di pasaran, mungkin merupakan pesaing terdekat Kawasaki.

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di Malaysia
Namun pendekatan Suzuki lebih kreatif dengan mengolah 3 konsep motorsikal berlainan dengan berkongsi konsep enjin yang sama, untuk di sesuaikan dengan pilihan yang bakal di peroleh oleh bakal pemilik Suzuki 650 ini.

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di MalaysiaHarga asas bagi ketiga-tiga model ini ialah, Suzuki Gladius 650 ABS berharga RM39000, V-Strom 650 XT ABS RM43900 dan V-Strom 650 ABS RM41900. Kesemua harga ini adalah asas tanpa cukai dan insuran dan mungkin akan ada perubahan harga dari semasa ke semasa. Sumber : Sinar Turbo

Suzuki 650 Gladius ABS, V-Strom 650 XT ABS, V-Strom ABS 2015 Di Lancarkan Di Malaysia

Related Posts

Load comments

9 Comments

 1. bila la ak dpt bli motor cam gni... hehe ..blogwalking here

  #follow me on shukranzahari.blogspot.com
  #nuffnangclick
  #happy blogging

  ReplyDelete
  Replies
  1. kena usaha lebih tu bro, sekarang banyak pilihan, tapi mulakan dengan ikot kemampuan skill

   Delete
 2. Suzuki lebih berqualiti, performa terbaik dan anggun. 2lagi pilihan dari kawa dan yama tidak bagus... yamaha mt07 mudah berkarat padaplat engin?! kawa er6 berat dan siksa utk ditunggang. kita tidak mau membeli moto beribu2 tapi mudah berkarat atau tunggangan yg susah!. walaubagaimanapun,kalau suka beli saja apa di hati.ini pendapat dan nasihat saya ,sudah tiba masa untuk melabur kepercayaan kepada pengeluar moto yang lebih baik.semogaberguna.

  ReplyDelete
 3. Salah satu kesukaran membawa moto besar adalah penukaran gear dan klatch keras.ini menyebabkan keseronokkan menggungang moto besar terjejas.pada suzuki gladius ini, handling, klatch dan gear sangatsangat terbaik. enjin juga mempunyai respons kuasa mengagumkan.ini munkin motosikalbesar pertama dimana keselesaan menggungang menjadi kenyataan! cubalah testride! yama mt07 mempunyai masalah throttle responsen,enjin akan mati ditengah2 traffic jika tidak dipulas minyak secara aktif.sangat memenatkan... bukan semua model baru motor adalah terbaik dan bukan semua motor "model lama baru" adalah lapuk. ujian di jalan(real roadtest) menunjukkan yang mana terbaik. semoga berguna dan sebelum beli ujipandu dahulu 2 model ini

  ReplyDelete
  Replies
  1. wow feedback yang sangat baik tuan, pengalaman tuan sangat di hargai

   Delete
 4. saya dari dulu sampai sekarang guna suzuki, dari kupcai sampai superbike. kelebihan motor suzuki ini tahan lasak dan boleh ditunggang tanpa henti. kalau dilihat di indonesia, semua motor yang diterima akan diuji tungganggannya selama 24 jam di litar. walaupun suzuki tidak boleh pecut dengan laju berbanding motor lain tetapi suzuki dapat menghabiskan masa tunggangan selama 24 jam tanpa henti dan tanpa menghadapi masalah pada motor tersebut.

  ReplyDelete