5 Model Motorsikal Retro Terbaru 2015 - Dengan Gaya 70s Style

5 Model Motorsikal Retro Terbaru 2015 - Dengan Gaya 70s Style. Seventies style is on a roll. Model baru, dari Honda hingga Ducati, sememangnya di cipta untuk pelumba GEN-X, yang kini berusia 40-an, di waktu umur begini mungkin lebih tertarik kepada '70s-style bikes. 

Berdekad lama apabila motosikal berkembang daripada mainan ke mod pengangkutan yang berdaya maju. Enjin menjadi lebih berkuasa dan boleh di percayai, manakala penggantungan di sesuaikan daripada industri auto yang bertambah baik dari segi pengendalian dan keselesaan. Pembuat motorsikal berharap ini motor gaya retro akan memecahkan tradisi yang mana bermula pada tahun 2009. Berikut adalah 5 model terbaru motorsikal retro 2015 dengan gaya 70s Style.
5 Model Motorsikal Retro Terbaru 2015 - Dengan Gaya 70s Style

BMW R nineT


Motosikal BMW terkenal sebagai model mesra jarak jauh dengan bar pemegang tangan dan tempat duduk boleh di panaskan, serta tanda harga lebih USD $20,000 cenderung untuk menarik lebih penunggang yang lebih berusia dan lebih perlahan. Tetapi R nineT baru lambang kemewahan dalam usaha untuk menarik penunggang muda. 

Enjin dua silinder yang harks kembali kepada BMW R75 / 5, yang memulakan debut pada tahun 1970 untuk perjalanan lebih halus, tetapi versi menghasilkan dua kali ganda kuasa kuda (110 hp). Di jalan raya,  mudah meninggalkan kesesakan trafik di belakang dengan sentuhan lembut dari pendikit-walaupun dengan segala yang otot dan klac yang menangkap secara tiba-tiba, motor berasa seperti cuba untuk mengangkat roda depan dan berlari kencang pada yang sama. 

Hendal luas, kadang-kadang terlalu luas untuk mencelah antara kereta sedikit memburukkan keadaan, tetapi ianya memberikan begitu banyak leverage bahawa basikal 489-paun itu di rasakan lebih ringan untuk melalaui kesesakan lalu lintas. bmwmotorcycles.com

Ducati Scrambler


Ini klon visual awal tahun 1970-an, motosikal Ducati ini dengan nama yang sama boleh menjadi model yang paling kurang mahal dalam barisan syarikat Itali itu, tetapi ia tidak merasa seperti motorsikal pemula. Enjin 2 silinder 75 kuasa kuda yang menawarkan lebih daripada cukup untuk menggerakkan motosikal 375-paun dan mengeluarkan yang aura tersendiri. 

Walaupun bergaya offroad vintage (rangka bingkai padat, suspensi tinggi, hendal yang tinggi), yang menjadikan Scrambler seperti mesin di litar. Seperti BMW, Ducati mempunyai kedudukan menunggang yang agak tegak yang memberikan jarak penglihatan yang baik dan membolehkan anda untuk mengawal mesin dengan mudah di samping beralih posisi berat badan anda dalam pelana. $ 8,495, scramblerducati.com


Harley-Davidson Street 750 


Street 750 model terbaru dari syarikat itu menyerupai Cafe Racer lama dari sisi. Model baru mempunyai lebih kuasa, bergerak lancar dan secara senyap dan mengejutkan ianya adalah model Harley. Ia mudah di tunggang dan di kendalikan, jadi sesuai bagi mereka yang baru bermula untuk mengenal mesin berkuasa besar kerana pengawalanya adalah sentiasa di dalam kemampuan amatur. 

Tidak seperti kebanyakan Harleys, enjin ini adalah sejukan cecair dan menggambarkan kemodenan. Menurut Frank Savage, pengurus penggayaan syarikat, Street 750 adalah lebih dekat dalam semangat kumpulan bermotorsikal yang di gemari oleh kelab-kelab motosikal tertentu seperti pada 1980-an. Street 750 adalah lebih rendah dari Café Racer dan mempunyai kedudukan menunggang yang santai seperti tradisi Harley sebagai motosikal cruiser.$ 7,499, harley-davidson.com.

Star Motorcycle Bolt


Walaupun segera di kritik kerana di anggap sebagai tiruan daripada Harley-Davidson Sportster. Bolt yang kelihatan dan berbunyi padat, lebih kuat daripada yang sebenarnya yang menunjukkan ianya sebenar-benar mesin mekanikal. 

Enjin 942cc yang mempunyai kekuatan yang cukup untuk mencelah di kiri kanan kebanyakan kereta di lampu isyarat, tetapi pada kelajuan lebuh raya yang berterusan, ia mula merasa sedikit kekurangan kelajuan, seperti ia mahukan gear keenam. Satu nisbah gear yang lebih akan menjadikan mesin ini berputar begitu pantas pada 70 mph dengan lebih mantap. $ 7,990, starmotorcycles.com.

Honda CB1100 


Satu penghormatan sebagai antara yang terawal di gelar "superbike", dengan reka bentuk enjin penyejukan udara, suspensi belakang dual-spring dan sistem paip ekzos 4-2 yang semuanya bermula dari zaman disko. Bunyi mekanikal tetapi tidak terlalu kuat dan bau-panas-logam selepas perjalanan yang panjang pasti mengingatkan kepada model Honda CB550 1974. 

Enjin menarik baik pada kelajuan rendah, jadi anda boleh perlahan pada gear ketiga dan kemudian mempercepatkan tanpa perlu downshift. Pada kira-kira 70 mph dan 3,500 rpm di lebuh raya, Honda berasa cukup lancar di guna sepanjang hari. Motosikal adalah hyper-subjektif. Motorsikal harus sesuai dengan fizikal kita, belanjawan dan sebagai imej yang membuat kita fikir bagaimana umum melihat kita semasa menunggang. $ 10,399, powersports.honda.com. Sumber

Related Posts

Load comments

Comments