Honda Goldwing 2015 - Edisi Istimewa "40th Anniversary"

Honda Goldwing 2015 - Edisi Istimewa "40th Anniversary" | Honda Goldwing sejak di lancarkan pada 1975 telah menjadi penanda aras untuk segmen motosikal touring besar. Bermula dengan enjin empat silinder dan kemudian kapasiti enjin di naik taraf kepada enjin enam silinder 1500cc pada tahun 1987 dengan saiz motosikal juga meningkat bagi menambah lebih keselesaan untuk penunggang dan pembonceng motosikal. Sejak itu kapasiti enjin sentiasa di naik taraf seiring dengan keselesaan dan teknologi yang di terapkan, malah Honda juga mengunakan Goldwing sebagai platform untuk menerapkan teknologi sistem airbag untuk keselamatan penunggang yang pertama di dunia.

Honda Goldwing 40th anniversary

Honda Goldwing 2015 versi 40th Anniversary di kuasakan enjin enam silinder 1832cc, 2 injap per silinder yang di padankan dengan kotak gear lima kelajuan yang berputar dalam arah yang bertentangan dengan aci engkol enjin untuk membatalkan sebarang tindak balas tork dan aci pemacu menyangkal sebarang pelinciran rantai atau pelarasan. Keseluruhannya enjin enam silinder ini menghasilkan 118hp yang mengagumkan dan 167Nm tork dan di gabungkan dengan tangki bahan api 25 liter. Sememangnya Honda Goldwing sebuah motorsikal touring untuk kuasa dan perjalanan jauh.

Honda Goldwing 40th anniversary

Selain dari di lengkapi dengan sistem airbag sebagai alatan standard, Goldwing 2015 juga lengkap dengan sistem navigasi satelit paparan skrin berwarna yang besar merangkumi pelbagai sistem lain seperti petunjuk lorong dan persimpangan bersama arahan suara bagi memastikan anda tidak terlepas laluan yang telah di tetapkan. Ciri keselesaan di tambah baik dengan kerusi dan pemegang bar handle di lengkapi pemanas manakala haba enjin boleh disalurkan melalui sistem pengalihan udara yang di reka untuk menjaga keselesaan kaki dengan ciri lebih haba. Ini adalah ciri keselesaan yang di terapkan bagi tunggangan di waktu malam dan hujan.

Honda Goldwing 40th anniversary

Goldwing 2015 juga sarat dengan teknologi yang merangkumi sistem audio mampu memberi pengalaman bunyi sekeliling sama ada melalui enam pembesar suara Goldwing atau melalui alat dengar pilihan yang boleh di pasang pada topi keledar kedua-dua penunggang dan pembonceng motosikal. Ia juga mempunyai kedua-dua sambungan iPod, iPhone dan sambungan USB dengan kawalan peranti penuh boleh dan di dapati pada bar handle setang yang di pasang bersama pad kawalan.

Honda Goldwing 40th anniversary

Perancangan perjalanan lebih mudah melalui satu sistem pelayaran kawalan elektronik dan cermin boleh laras boleh di tetapkan untuk enam persekitaran yang berbeza. Dan sebaik sahaja destinasi yang di tuju tiba, gear reverse elektrik akan membantu untuk memastikan anda boleh meletak motorsikal dengan lebih tepat sebelum memunggah barangan yang di simpam dalam ruang bagasi sebesar 150 liter. Goldwing juga mempunyai kawalan kunci dari jarak jauh.

Honda Goldwing 40th anniversary

Sebagai menyambut ulang tahun ke 40 edisi baru Goldwing yang telah dilancarkan. Ia di datangkan dengan 2 skim warna khas Candy Prominence Red dan Graphite Black dengan kemasan band bertatahkan perak dengan lambang Ulang Tahun ke-40 yang melalui sisi motosikal dari bawah lampu hingga ke bahagian bawah. Menambah kepada rupa yang unik ialah kemasan hitam pada roda, kerangka, sistem suspensi depan, swingarm belakang dan mufflers ekzos, manakala fairing depan, kokpit dan atas cover penutup menampilkan lambang Ulang Tahun ke-40.

Honda Goldwing 40th anniversary

Pembeli juga mempunyai pilihan warna lain iaitu Graphite Black, Pearl Glare White dan Digital Silver Metallic. Harga belum di sahkan untuk model ulang tahun, tetapi ia di jangka pada harga standart sekitar €31,000.

Related Posts

Load comments

3 Comments