Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat

Teknik Lulus Lesen Memandu Kereta Dan Motorsikal Dengan Cepat? ya mengikut prosedur untuk lulus lesen memandu kereta dan motorsikal di Malaysia secara ringkasnya:

1) Lulus ujian komputer undang-undang jalan raya.

2) Belajar teknik memandu kereta dan motorsikal dari pengajar bertauliah atau instructor dari sekolah memandu atau institut memandu.

3) Lulus ujian praktikal naik bukit, side parking, pusingan 3 penjuru dan jalan raya untuk kereta, manakala ujian motorsikal, pusingan 8, naik titi dan emergency brek.

Secara teori untuk lulus hanya sebulan setengah, namun realiti masa yang di ambil oleh kebanyakkan orang untuk lulus lesen berbulan malah ada yang sehingga setengah tahun, lebih teruk ada yang berputus asa untuk ambil ujian repeat dan memandu kereta dan motorsikal tanpa lesen. 

Sudah tentu ianya mendatangkan risiko yang besar jika anda memandu kereta atau motorsikal tanpa lesen yang sah. Semuanya kerana ialah gagal ujian memandu. Kenapa gagal? kerana gagal menguasai teknik untuk lulus ujian memandu dengan betul.

Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat

Bagaimana teknik lulus ujian memandu kereta dan motorsikal


Ada teknik untuk lulus seperti yang di bongkarkan oleh Will Yap melalui Ebook Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat, di tulis oleh ayahnya iaitu Cikgu Yap yang berpengalaman selama lebih dari 40 tahun sebagai pengajar dan penceramah Kursus Pendidikan Pemandu (KPP) di sebuah institut memandu.

Menarik dari pengalaman Cikgu Yap, dia mempunyai formula sendiri yang praktikkan sebagai teknik lulus ujian JPJ pertama kali. Malah ada bekas pelajarnya dari tahun 70an rekomenkan anaknya untuk mengambil lesen dari Cikgu Yap kerana percaya dengan teknik yang akan di ajar.

Salah 1 teknik yang di ajar melalui Ebook ini ialah teknik lulus ujian berkomputer. Markah untuk lulus adalah 42 dari 50 soalan. Kebiasaan anda akan gagal kerana kurang 1 atau 2 markah sahaja.

Di sinilah Cikgu Yap bongkarkan salah 1 tekniknya dari Ebook nya iaitu anda harus skor semua Bahagian A, bahagian pemahaman isyarat lalu-lintas dengan 15 soalan kerana paling senang di jawab. Bahagian B, topik pemanduan berhemat dengan 25 soalan anda boleh buat 3 atau 4 saja kesalahan. Manakala Bahagian C bahagian Akta APJ 1987.

Sistem Demerit, Lesen Malaysia dan Fakta Tentang Motorsikal paling ramai gagal terutama wanita kerana jahil mengenai motorsikal.

Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat

Bahagian C anda cuma boleh lakukan 3 kesalahan minima, jika anda mengikut teknik di atas dengan betul, 0+4+3=7, jadi hanya 7 kesalahan dari 50 soalan, dan mengikut perkiraan anda lulus ujian berkomputer dengan 43 markah.

Bukan setakat itu saja, apabila anda download Ebook ini anda akan di ajar pelbagai rahsia teknik lain, antaranya ialah Teknik Lulus Ujian Berkomputer tanpa rasa takut (Bab2), Penjelasan 11 Komponen Penting Kereta dan Motorsikal Manual (Bab4), dan paling penting Rahsia Lulus Praktikal Jalanraya (Bab9).

Merangkumi 14 bab rahsia lulus ujian memandu dalam masa singkat, anda tidak perlu keluarkan ratusan atau ribuan ringgit untuk sekali ilmu, rahsia dan petua yang akan dapat dari Ebook ini. Bandingkan nilai wang yang anda laburkan untuk Ebook ini berbanding wang dan masa lebih yang anda terpaksa laburkan kerana gagal dan terpaksa repeat ujian memandu, malah ilmu yang bakal anda pelajari boleh anda praktikkan pada mereka yang terdekat dengan anda.

Dapatkan segera di sini – Ebook Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat

Rahsia Mendapat Lesen Memandu Dalam Masa Tersingkat

Related Posts

Load comments

4 Comments

  1. Bro Adi, camna klu nak upgrade dari B2 ke B full>

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih mudah amik B full sekali semasa buat lesen, jika semasa dalam ujian cuma tambah rm100 upgrade B full kalau tak salah saya. kalau amik asing2 kos agak mahal

      Delete