Terbaru! Honda Blade 125 FI 2014 Di Lancarkan - Gaya Juara Sejati

Honda Blade 125 FI 2014

Honda secara rasmi telah melancarkan model moped terbaru, dengan penampilan istimewa juara MotoGP 2013 Mark Marquez dalam video teaser terbaru Honda Blade 125 FI 2014.

Honda Blade 125 FI 2014

Merupakan generasi ke 3 dari siri Blade, Honda Blade 125 FI terbaru kini lebih bergaya sporty, canggih dengan teknologi yang lebih mesra alam. Ianya merupakan versi naik taraf dan bukanlah model baru secara keseluruhan.

Honda Blade 125 FI 2014

Antara ciri baru yang di pertingkatkan ialah sistem suntikan bahanapi elektronik PGM-FI yang memberikan kelancaran dan penjimatan bahanapi, enjin berkuasa 125cc, kapasiti tangki petrol 4 liter lebih besar.

Honda Blade 125 FI 2014

Ruang penyimpan barang 7.3 liter dan reka bentuk lebih bergaya sporty di samping warna dan grafik istimewa Repsol Honda dan Honda Racing yang menjadi daya penarik utama. Reka bentuk secara keseluruhan di beri nafas baru yang menampilkan rekabentuk baru lebih lebar dari versi sebelumnya.

Honda Blade 125 FI 2014

Di lancarkan secara rasmi di Indonesia baru ini, Honda Blade 125 FI mungkin bakal memasuki pasaran Malaysia sedikit masa lagi, di jangka bakal bersaing sengit dengan Yamaha dan juga Modenas di Malaysia.

Honda Blade 125 FI 2014

Honda Blade 125 FI 2014

Honda Blade 125 FI 2014

Peminat dunia motorsikal, Arena Motor khusus buat peminat motorsikal yang inginkan informasi dunia motorsikal

10 comments

Bro, apsal gambar honda blade nie sama dengan gambar honda wave dash 2013 bila aku zoom gambar honda blade tu apsal dia tulis (dash).???&##%&&%#&

Admin agak2 bila akan dilancarkan di Malaysia? Sy ingat nak beli honda dash repsol 100cc tu.Tapi kalau motor ni akan dikeluarkan dalam masa terdekat,saya rasa sy perlu tunggu dulu.Apa pendapat admin?

model fi masih belum di lancarkan di malaysia

masih belum ada khabar rasmi dari honda buat masa ni, tapi jika lihat pasaran skrng, suzuki, yamaha dan modenas dah ada model fi, mungkin honda xlama lagi

model dari indonesia yang mengunakan sistem fuel injection...

bro. sdh kluar ka ni model di malaysia ya?

Daa kluar kt malaysia ke motor ni bro

Salam bos..nk tanye ape beza honda wave dash repsol dgn honda blade ni??sekali tgk mcm nk same..mne lg better?kt pasaran malaysia dh ade??

Lancar dekat sepang xpi sampai sekarang x masuk 2 malaysia..... ape punya lembab la honda malaysia ni.... aq nunggu jer nak beli 😠


EmoticonEmoticon