Yamaha Bakal Melancarkan Yamaha YZF-R25 / R3 Minggu Depan?


Yang di tunggu telah tiba, setelah Yamaha berjaya menarik tumpuan peminat permotoran dunia dengan model prototaip Yamaha YZF-R25 di Tokyo Motor Show lalu. Yamaha telah bersiap sedia untuk melancarkan Yamaha YZF-R25/R3 dengan memperkenalkan Yamaha Web Teaser KlikDiSini (http://global.yamaha-motor.com/showroom/revstation/teaser_en.php) sebelum debut pelancaran rasmi.


Mesin yang di kuasakan enjin dwi silinder 250cc untuk seluruh pasaran dunia termasuk Asia itu juga telah di patenkan jenama YZF-R3 bagi pasaran Amerika dan Eropah untuk versi model 300cc.


Lengkap dengan jam pemasa undur dan video berdurasi pendek, Yamaha tidak hanya meletakkan hanya R25 sebagai bintang, Yamaha di jangka bakal melancarkan model terbaru skuter Maxi bersama-sama R25. Peminat Yamaha, adakah anda sudah bersedia?


Video Teaser Yamaha R25


Related Posts

Load comments

40 Comments

  1. horray.. boleh saing kawa ninja 250 ni.. dua silinder..
    harga kalo saing2 ninja mmg terjual laris.. sekarang org sgt memerlukan motor 250cc bagi yg kurang berkemampuan..

    ReplyDelete
  2. Model ni memang di jangka bersaing sengit dengan kawasaki dan honda, kita tunggu kemunculanya

    ReplyDelete
  3. Ramai yang jenuh tunggu bro, Yamaha saja buat fan tertunggu2

    ReplyDelete
  4. Sayang sekali trademark rangka deltabox tidak disertakan sekali

    ReplyDelete
  5. Duit makin susut ni..cepat ar kua di pasaran..

    ReplyDelete
  6. smpi skrg pon xkluar lg. dgar2 bulan 6 plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lancar kat indon, so kat lain2 negara lak lepas ni :-)

      Delete
  7. Replies
    1. dah di lancarkan bro, artikal ni publish sebelum r25 di lancarkan, ada dalam artikal terbaru

      Delete
    2. kat mane nak tengok moto ni kalau kat malaysia (KL) ?
      lame tunggu ni , takkan tak kuar lagi kott
      sy baru balek dr kedai moto ,
      semua kedai moto area KL dah masok , semua takde ,
      sampai ade yg tanye moto ape tu ?
      haish , kalau ade lubang reply lah

      Delete
    3. Baru je lancar kar indon, Malaysia maybe 3d market di Asean

      Delete
  8. Replies
    1. Depend samada CKD atau CBU, kalau pasang di Malaysia, harga mesti takkan jauh dari saingan Kawasaki dan Honda

      Delete
  9. cepatla masuk malaysiaxxxden xsabo dah ni haaa...

    ReplyDelete
  10. Lamanyaa nak menunggu bro. Adusss

    ReplyDelete
  11. xde news lagi ke bila nk launch kat Malaysia?

    ReplyDelete
  12. Dh masuk 2015 ni, apalah nasib kita kat Malaysia ni, org lain dh lama pakai pun kita x sampai2 lagi...geram betul dgn HLYM ni, haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo jerla bro, semua rider pun geram sangat dengan model ni hihi

      Delete
  13. dgr citer april ni kluar .. btw indon msuk dlu sbb ade kilang yamaha sne

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tempahan telah di buka, boleh tengok di posting terbaru

      Delete
  14. Akan di lancarkan pada 2/5/2015 di malaysia.. Lorenzo turut hadir sama sama..

    ReplyDelete
  15. Awal april. Harga dlm rm20k. Aku baca dlm metro ahad 15/02/2015.

    ReplyDelete