Yamaha MT-09 Ténéré Model Concept Yamaha Dari Itali

Yamaha MT-09 Tenere Concept Oberdan Bezzi


Yamaha MT-09 ibarat seperti menjadi raja selepas keluar dari kotaknya. Sebuah Naked Ultra Supersports 3 silinder yang ringan, pantas dan berkuasa dengan rekabentuk yang seolah mencabar imaginasi anda untuk meneroka dan mencipta model sendiri dengan MT-09 sebagai platform asas.

Yamaha Super Ténéré 1200

Seperti yang di buktikan pereka Itali, Oberdan Bezzi, beliau mengilhamkan apa yang boleh di lakukan oleh gergasi permotoran Jepun itu pada MT-09 dengan menjadikan model itu sebagai asas kukuh pembinaan model-model masa depan Yamaha.

Yamaha Super Ténéré 1200

Oberdan Bezzi membayangkan gabungan antara Yamaha MT-09 dan Yamaha Super Ténéré dalam versi anjakan lebih kecil. Bezzi membayangkan Yamaha mengeksploitasi penuh casis ringan kecil MT-09 yang di gabung enjin padat 3 silinder 847cc menghasilkan sebuah model Ténéré yang lebih kecil, ringan dan berkuasa, konsep yang partikal dari Itali. Mungkinkah Yamaha ketika ini sedang telah sedang merealisasikannya?

Related Posts

Load comments

2 Comments

  1. Ini kali pertama saya membaca artikel-artikel dalam blog tuan. Tahniah kerana berjaya menghasilkan blog berbahasa Melayu ini. Saya mencadangkan pihak tuan menggunakan istilah-istilah teknikal yang standard ( dalam bahasa Malaysia dan Inggeris) bagi kegunaan rujukan pembaca. Kalau boleh sertakan juga tip-tip menyenggara motosikal untuk mengurangkan kos. Setian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas sokongan tuan, sekadar mengisi masa lapang dengan perkara yang lebih berfaedah :-)

      Delete