Yamaha MT-09 Ténéré Model Concept Yamaha Dari Itali

Yamaha MT-09 Tenere Concept Oberdan Bezzi


Yamaha MT-09 ibarat seperti menjadi raja selepas keluar dari kotaknya. Sebuah Naked Ultra Supersports 3 silinder yang ringan, pantas dan berkuasa dengan rekabentuk yang seolah mencabar imaginasi anda untuk meneroka dan mencipta model sendiri dengan MT-09 sebagai platform asas.

Yamaha Super Ténéré 1200

Seperti yang di buktikan pereka Itali, Oberdan Bezzi, beliau mengilhamkan apa yang boleh di lakukan oleh gergasi permotoran Jepun itu pada MT-09 dengan menjadikan model itu sebagai asas kukuh pembinaan model-model masa depan Yamaha.

Yamaha Super Ténéré 1200

Oberdan Bezzi membayangkan gabungan antara Yamaha MT-09 dan Yamaha Super Ténéré dalam versi anjakan lebih kecil. Bezzi membayangkan Yamaha mengeksploitasi penuh casis ringan kecil MT-09 yang di gabung enjin padat 3 silinder 847cc menghasilkan sebuah model Ténéré yang lebih kecil, ringan dan berkuasa, konsep yang partikal dari Itali. Mungkinkah Yamaha ketika ini sedang telah sedang merealisasikannya?

Peminat dunia motorsikal, Arena Motor khusus buat peminat motorsikal yang inginkan informasi dunia motorsikal

2 comments

Ini kali pertama saya membaca artikel-artikel dalam blog tuan. Tahniah kerana berjaya menghasilkan blog berbahasa Melayu ini. Saya mencadangkan pihak tuan menggunakan istilah-istilah teknikal yang standard ( dalam bahasa Malaysia dan Inggeris) bagi kegunaan rujukan pembaca. Kalau boleh sertakan juga tip-tip menyenggara motosikal untuk mengurangkan kos. Setian, terima kasih.

Terima kasih atas sokongan tuan, sekadar mengisi masa lapang dengan perkara yang lebih berfaedah :-)


EmoticonEmoticon