Drive M7 Malaysia Taja Aspar MotoGP Team 2014


Syarikat minuman tenaga dari Malaysia, Drive M7 akan menjadi penaja utama baru bagi pasukan Aspar MotoGP team, seperti yang di umumkan oleh pemilik pasukan dan juga bekas juara dunia Jorge Martinez Aspar, dalam kancah perlumbaan MotoGP musim baru 2014.


Pasukan yang berpengkalan di Sepanyol kini di wakili oleh dua bekas juara dunia, iaitu juara MotoGP 2006 dari USA, Nicky Hayden dan juara MotoGP 250cc 2009 dari Jepun, Hiroshi Aoyama. Mengunakan jentera baru Honda RCV 1000R 2014, pasukan yang di struktur baru ini akan mengunakan skim warna perak, hijau dan hitam dengan di kenali sebagai Drive M7 Aspar Team yang akan di rasmikan tidak lama lagi.


 "Kami  mempunyai masa yang sangat istimewa minggu ini, dengan pengesahan bahawa pasukan Aspar dan Drive M7 akan bekerjasama musim depan. Ia adalah sangat positif bagi kami untuk menerima sokongan daripada sebuah syarikat antarabangsa yang besar seperti Drive M7 - semuanya merupakan tahun yang penting , dengan perubahan besar yang di rancang untuk projek Pasukan Aspar. Pada tahun 2014 kami mempunyai cita-cita baru yang tinggi di hadapan. Kami menukar motorsikal, menukar pelumba kami dengan dua bekas juara dunia dan memperkenalkan penaja utama baru. Kedua-dua mereka yang bertanggungjawab untuk Drive M7 dan kami sendiri gembira dengan pakatan ini, dan kami akan memastikan ianya akan berpanjangan. Kami berharap untuk dapat menandingi Drive M7 dengan kejayaan dalam sukan dan imej , melakukan segala-galanya dengan kemampuan kami . Juga dari segi perluasan di Eropah , kami ingin membantu Drive M7. Aspar Team akan mengucapkan terima kasih kepada keluarga Drive M7 atas sokongan tanpa syarat mereka. " kata Ketua Pegawai Eksekutif pasukan Jorge Martinez Aspar.


"Kami berasa sangat gembira bergabung tenaga dengan pasukan persendirian terbesar di MotoGP- struktur yang di arahkan oleh juara dunia berganda iaitu Jorge Martínez ' Aspar ' . Kami yakin bahawa gabungan ini akan menjadi sangat penting , kerana kedua-dua pihak berkongsi objektif. Kami tidak hanya melihat Projek Pasukan Aspar sebagai perkara penajaan, tetapi datang bersama sebagai dua entiti yang besar dengan kepentingan bersama. Kami gembira untuk mempunyai dua bekas juara dunia Nicky Hayden dan Hiroshi Aoyama sebagai sebahagian daripada projek itu, dan mereka pasti akan memberi kami banyak perkara sepanjang musim yang akan datang. Kami ingin menekankan betapa pentingnya perjanjian kami sekali lagi , ia adalah tahun yang sangat besar bagi negara kami, Malaysia yang akan menyambut projek pelancongan antarabangsa di bawah panji-panji Melawat Malaysia 2014 pada tahun ini " kata Pengarah Urusan Datuk Mokhtar Ahmad.


Sesuatu yang amat menarik di tunggu di kalangan peminat MotoGP Malaysia, warna dan imej dari jenama Malaysia kini di kancah perlumbaan dunia. Nantikan ujian pra musim pasukan ini di Litar Sepang Malaysia pada 4-6 Februari ini.

Source : teamaspar.com

Related Posts

Load comments

Comments